Over mij

Vanuit mijn grote interesse in de menselijke psyche ben ik in 2002 psychologie gaan studeren. In het werkveld merkte ik al gauw dat het denkkader van de reguliere werkwijze veel beperkingen met zich meebrengt. Vanuit mijn achtergrond als moslima van Nederlands-Arabische komaf zag ik ook dat er niet alleen onvoldoende ruimte was voor het eigen verhaal maar ook voor de religieuze en culturele achtergrond van de patiënt.

Hierdoor werd ik gedreven om een alternatieve, holistische visie op de mens en psychische problematiek te ontwikkelen. Na het werken in de reguliere ggz heb ik in 2013 besloten voor mezelf te beginnen. Hiervoor ben ik drie jaar in leertherapie geweest en heb ik een tweejarige training gevolgd bij Abdurrahmaan Kat van de Islamitische Psychologische Praktijk. Hier heb ik geleerd te werken vanuit de Islamitische diepte-Psychologie, een herwerking van de Freudiaans-Lacaniaanse psychoanalyse vanuit een islamitisch perspectief.

Ik bied psychologische hulp en begeleiding vanuit islamitisch perspectief en richt me hierbij voornamelijk op islamitische vrouwen en meisjes met psychische problematiek. Wanneer zij in hun leven vastlopen vinden ze daarvoor vaak geen plek waar ze terecht kunnen. Binnen de omgeving en de reguliere hulpverlening kunnen ze zich onbegrepen voelen of ervaren ze onvoldoende aansluiting. Daarom bied ik deze doelgroep een plek in mijn praktijk. Ik heb kennis en ervaring op het gebied van meerdere culturen en ik bied naast het Nederlands ook behandelingen aan in het Arabisch en het Engels. Men kan bij mij terecht met onder andere depressieve klachten, angsten en fobieën, dwanghandelingen, post-traumatische stress, traumaklachten, onrust, overspannenheid, lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak, relatieproblematiek, problemen en vragen m.b.t. opvoeding, identiteit of seksualiteit.